Iris WaandersVught, 19 december 2014

Fotografie is van een hobby langzaam uitgegroeid naar een passie. Ook mijn vader fotografeerde vroeger in zijn vrije tijd. Hij had thuis een eigen doka en het was magisch om te zien hoe blanke vellen een afbeelding werden in een bak met vloeistof. Daarna de foto’s, die aan een touwtje te drogen hingen, daar bewaar ik mooie herinneringen aan. Mijn broer en ik kregen ook al snel een eigen cameraatje. Ik maakte foto’s van de omgeving, van ons gezin met onze honden en tijdens vakanties. Meer en meer ging ik letten op compositie en standpunt. Dat ging eigenlijk heel natuurlijk. Ik verdiepte me toen verder nog niet in de technische aspecten van fotografie. Na mijn opleiding geneeskunde kreeg ik in 2000 een baan als basisarts in een ziekenhuis. Van mijn eerste salaris kocht ik een spiegelreflexcamera. Het was een eenvoudige uitvoering, grotendeels van kunststof gemaakt. In het pakket zaten wel twee lenzen. Vooral de telelens sprak me aan. Ik vond het leuk om details uit het grote geheel te halen. Het fotograferen beperkte zich toen nog met name tot vakanties. Eenmaal in opleiding tot huisarts en sportend op Nationaal niveau in het hink-stap-springen bleef nog weinig tijd over voor mijn andere hobby.

puffinMijn fotografie is uiteindelijk gegroeid van een hobby naar een passie waarin ik mijn creativiteit kan gebruiken. Ik ben vaak op zoek naar rustgevende, dromerige, positieve beelden. Ik merk dat het me veel ontspanning brengt en ik vind het fijn als anderen van mijn foto’s kunnen genieten. Om die reden deel ik ze graag op mijn website. Foto’s deelde ik al wel op Facebook, maar nog niet mijn verhalen. Deze verhalen en ook foto’s wilde ik gaan publiceren op een website. Omdat het uitzoeken van foto’s en uitwerken van de verhalen de nodige tijd kost, kan hetgeen ik plaats ook van langer geleden zijn en volgt niet direct na een foto-excursie of -reis een verslag. Op mijn facebookpagina en op mijn Instagram zijn meestal recente foto’s te vinden.

Het is mogelijk om een reactie te sturen via het contactformulier. Verder vind ik het leuk als je een bericht zou willen achterlaten in mijn gastenboek. Veel lees- en kijkplezier!